Er was eens...
Een chef genaamd Jan, in Italië bekend als Giovanni…
Na de culinaire vakschool in Groningen verbleef hij 1,5 jaar in Giswil, Zwitserland. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak, waardoor hij bij Hotel de Wiemsel en Restaurant de Wanne de sterren van de hemel kookte. Zijn eigen restaurant de Oude Raadskelder, in het Twentse stadje Oldenzaal, was een feit. Tegenwoordig vind je Jan in zijn eigen Bistro Puur, waar hij op een avond bij toeval iets bijzonders ontdekte…
Het was gezellig geweest en de gasten waren naar huis. De risotto die hij gemaakt had was in de smaak gevallen, maar er was iets over. Vol inspiratie en met behulp van een goed glas wijn, bereidde hij door een paar eenvoudige ingrediënten toe te voegen wat heerlijke risotto ballen. Voor een krokante korst belandden ze vervolgens in de frituur. En wat er toen gebeurde is geschiedenis…
Eindelijk een verantwoorde, vegetarische delicatesse in het frituur landschap. Brisotto; een gouden bal!